2018. június 1., péntek

Betű- szalag- tér

Nagy fába vágtuk a fejszénket! Nem is gondoltam volna! 
De a gyerekek sem!  Ó, csak ez? Hát ez könnyű!
Hát nem volt az.
Mindenek elött a cca. 3cm szélesre felvágott papírszalagokat, egy fehér- és egy pasztell színű fénymásolópapírt osztottam szét. A szines lapot mindenki saját maga választotta. Itt már lehetett látni milyen "könnyű" feladat lesz. 
A feladat a monogrammunk meghajtogatása a papírszalagból. Ezt rátesszük a fehér lapra és lerajzoljuk amit látunk. Amit látunk! 

Nem véletlenül tettük a fehér lapra a fehér betűket. Gyönyörűen lehet látni az árnyékokat. 
A pasztell színű papír azért kell, hogy jól összekeverjék a dolgot. Meg sokkal érdekesebb és nehezebb öt féle színből választani. Hatalmas dilemma!
A következő feladat a betűk meghajtogatása volt. Első pillantásra nehéznek tűnik, de nem az. A lerajzolása, az igen!
Kétféle betűt mutattam meg. Az egyeneseket ...A E F N Z ... és a kunkorikat ... C B D R S G ... Egy kis próbálgatással és egy kis ragasztóval tökéletesen megoldották.
Megbeszéltük, hogy mit látunk és ezt hogyan rajzoljuk le. A papír vastagságát csak egy vonallal rajzoljuk. A szélessége és az árnyékolás a lényeg.
A vetett árnyék határozottabb, jobban körülhatárolható. Az önárnyék finomabb, lágyabb átmenetekkel. A papírszalagon átderengő fényről és a reflexekről mélyen hallgattam. Épp elég nehéz ez így is! 
Nem is láttak semmiféle árnyékot! 
Ezzel együtt ügyesen dolgoztak. Különösen a lányok.
Ehhez hasonló, hajlított papírszalagos feladatot már készítettünk nagyobbakkal. Most így visszanéznve, az könnyebb volt. A betűk nehezebbek!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése