2018. február 3., szombat

Végre farsang, a hétfejű sárkánnyal!

Elérkezett végre a jelmezbál! Két hétfejű sárkány vicsorogva- vigyorogva felkapaszkodott a várkapu rácsára. Ez a sárkányos kapu fogadta a jelmezbálba igyekvőket. De ez csak a bemelegítés volt. Az igazi sárkány a bálteremnél várta a gyerekeket.
Éppen ideje volt! Már rengeteg maszkot készítettünk  Jeleneg 9 osztályban tanítok és van egy szakköröm is. Szóval, van gyerek bőven! Jó sok álarcot készítettünk. Már mindenféle ötletet bevetettem, hogy sokféle legyen. Idén a "Dobj egy maszkot" jött be a legjobban és ezek az aranyos kis sárkányok.
Igazából sárkány arcok, amiket kartonra (fénymásoló doboz) festettünk Temperával. Nem gyakran festünk harmadikban Temperával, így nagyon élvezték. És az arany festék!  Most is elvarázsolt mindenkit.
A testük krepp papírból hajtogatott boszorkánylépcső. 

Ezek a kis sárkányok összeálltak két hétfejűvé és felkapaszkodtak a várkapu rácsára.
A rács bútorkartonból készült. (Pont jókor érkezett két csocsó asztal az iskolába! Az egyiknek a csomagolását sikerült megszereznem!) Még aznap el is készült a kapurács belőle. 

Ezüst Temperával festettem be. Ez került fel az aulába a bejártattal szembe. Egy tavalyi dekorációhoz öt kis réz kampót ragasztottam fel a beton áthidalóra. Ezekre akasztottam fel a rácsot (kettőt). A rácsra damillal kötögettem fel a sárkányokat. A farkincájukat simán a faburkolathoz ragasztottam.
Bőszen őrizték a kaput!
  
Nagyon nagy sikere volt! Délelött a sok bámészkodó gyerektől alig tudtam feltenni a dekorációt. Ott sertepertéltek a létra körül. Délután az alkotók csapatostul hurcolták oda a rokonaikat és büszkélkedtek az alkotásukkal. Kell ennél nagyobb elismerés?
Túl is élte az estét. Senkinek nem jutott az eszébe piszkálni a sárkányokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése