2018. február 26., hétfő

Március 15-re iskolai dekoráció, ismét pillangókkal.

Igen, igen ez a róka negyedik bőre. Mentségemre legyen mondva, hogy az előző hármat is én követtem el.
Most, március 15. közeledtével egyre többször jön velem szembe a saját munkám, a Facebook-on, a Pinteresten és blogokon. 
Ami nem is lenne baj. Igazából renden is van, meg hízelgő is hogy a munkáimat sokan olyan jónak találják, hogy megosztják. Eddig ok. De a forrást gyakran elfelejtik megadni. Ez pedig plagizálás. Tartalom lopás. Ugye milyen rosszul hangzik magyarul?
Sok ötletet én is a netről gyűjtök be. Hivatkozom is rájuk. Megosztom az eredetét. Ezeket az ötleteket a saját képemre alakítom, megkeresem a helyét a munkámban, beillesztem a tanmenetembe, megvalósítom, a tapasztalataimat megosztom.

Szóval a róka bőre. Az első egy nyári táborban készült. Maradék nyomdázott papírból.

A második, Március 15-re az előző iskolámban.

A harmadik tavaszi osztály dekorációnak.
A negyedik ismét az ünnepi dekoráció része.
Az ötlet onnan jött, hogy a farsangi bálra készítettünk néhány lebegő dekorációt. Bohóc fejeket, amik a lépcsőfeljáróban lebegtek. A hely volt nagyon jó, meg a huzat. Ami nem annyira jó, de szépen röptetei a dekorációt. 
A papír most is finom csomagolópapír. Előre megfestettem nemzeti szinekre. Most nem három, piros- fehér- zöld szárnyat készítünk, különböző színre festett papírból, csak kéttőt. A papírt is vegyesen festettem piros és zöld szinre, anilin festékkel, a fehéret kihagyva.
Száradás és vasalás után feldaraboltam. Az egyik ívet 18 db-ra, a másikat  9-re. Zsenilia dróttal fogtuk össze a szárnyakat. Kicsit megkunkorgatjuk a csápok végét .... és kész. 
Két ív papírból sok, különböző méretű pillangónk lett.

Néhány napig még egy dobozban várakoznak. Aztán damillal fogom felfüggeszteni a lépcsőfeljáróba.
Repkedjenek csak!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése