2017. november 19., vasárnap

Báli dekoráció, szülők báljára- Decoration for parents ball

Lassan- lassan csak elkészül az iskola felújítása. Lassan- lassan sikerül birtokba venni és rendeltetésszerűen használni a termeket is. Mondjuk muszály is! Tanítani a szaktanteremben kellene. Pl a rajzteremben és a tornateremben. Eddig az idő kegyes volt és át tudtuk hidalni a nehézségeket. De most visszaköltöztünk! És elérkezett a szülők- nevelök bálja is. De elötte még lesz egy nyílt nap is. Szóval nincs mire várni!
Az idei szülők- nevelők báljának is van tematikája, mint mindig. Most egy kis képzavar van ekörül. Mondjuk nem komoly és egy kis képzettársítással és csúsztatással áthidalható. 
A téma a "Vitéz Bál".
Mert az iskolánk Vitéz Jánosról, a Hunyadiak bizalmasáról, László és Mátyás nevelőjéről, a későbbi nagyváradi püspökről majd esztergomi érsekről kapta a nevét. Mint ilyen nem volt híján a lovagi erényeknek. Tehát lovag.
A másik, csúsztatás, a sisakok és pajzsok. No meg a zászlók. A sisakok korábbi minták alapján készültek. Fazék sisakok, amiket bő 100 évvel korábban viseltek.  A Hunyadiak kora pont a két korszak, a középkor és az újkor határa. Az ok egyébként, hogy ezt a sisak formát választottam, szigorúan technikai. Ilyet egyszerűen tudtam készíteni. 
A pajzsok és címerpajzsok szintén középkori minták alapján készültek, a zászlókkal együtt. Igaz. Igaz részleteiben, jelképeiben és színeiben, csak nem egészében. 
De hát ez egy bál! Csak a légkör és a hangulat kellett. Így is rengeteget kutattam!
Szóval a báli dekoráció.
Az aulába lépőt a felirat és két lovag fogadja.
A felirat már két hete hirdeti a bált. Itt örködik két lovag. A "báterem" felé közeledve áthaladunk egy szűk folyosón. Itt zászlók függnek. A bál(torna)terembe lépve lobogók és címerpajzsok fogadnak. 
A "Vitéz Bál" feliral négy darab, félíves famentes rajzlapra készült. Olyanra, minta régi városképek felirat szalagja. A feliratot most is a World szövegszerkesztőjével írtam meg. A kötépkorias hangulatú Old English Text MT betűtipussal. Ezt vetítettem ki projektorral. (A rajzterem itt még erősen romos.)

Temperával festettem a szöveget és a szegélyt is.

E köré rajzoltam a lobogó felirat szalagot.
A falra képakasztókat ragasztottam szerkezet ragasztóval. Amint lesz egy kis időm, befestem fehérre a sárgaréz akasztókat. Ezekre függesztettem damillal a feliratot.

Következhetnek a sisakok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése