2017. április 22., szombat

Szív, anyák napjára, papírmozaikkal- a róka hét bőréből a második

Ezt  a techikát nagyobbakkal, hatodikosokkal és hetedikesekkel már alkalmaztuk. Most negyedikesekkel készítettünk anyák napjára egy kis ajándék kártyát.
Színes fotókarton az alapja. Azért választottam fotókartont és nem színes fénymásoló papírt. Aminek jók a színei és van belőle bőséggel, mert vékony és áttetszik alóla a túllógó "mozak". 
A mozaikhoz most is Avon katalógusokat használtunk. Miért Avon katalógust? Egyrészt rengeteget kapok belőlük, másrészt kifogyhatatlan kép éa alapanyag. Jól lehet kombinálni más papírokkal. Ó...és újrahasznosítunk! A sok illatos oldal csak bónusz! Lenne éppenséggel színes papírunk, de az egy kicsit lapos ehhez a feladathoz. Azt tapsztaltam, hogy a papírmozaik készítésénél a darabkákat gondosan összeillesztik, vigyázva, nehogy kilógjon alóla az alap. Szépen fedjék csak át egymást! A mintás- színes katalógus lapoknál ez nem baj, ha lehet még szebb lesz a végeredmény. Majd máskor megküzdünk avval a mozaikkal.
Először mindenki választott egy szerinte gyönyörű színű fotókartont, amiket óra elött A4-es méretre daraboltam fel.
Kettéhajtottuk, a borító oldalra felrajzoltuk a szívet. Sablonnal. Ketté hajtottuk a borítót, úgy hogy csak a szív formáján belül éleztük le. Így nem csúfítja el a hajtás a lap elejét. Miután kivágtuk, átrajzoljuk a szivet a belső oldalra. A borítólapot sablonként használva. Ez az elhelyés és a méret miatt kell. 
A katalógusból összeválogatták azokat az oldalakat, amelyek színeiben illeszkedtek a kiválasztott kartonhoz. Csíkokat, foltokat, képecskéket, kép részleteket és természetesen illatosított pöttyöket válogattak össze. Aztán...téptünk, nyírtunk, vágtunk, önfeledten szaglásztunk és ragasztgattunk.
 
Végül beragsztóztuk a fedőlapot és ráhajtottuk a kész mozaikra.
Néhány órára lepréseltem az elkészült képeket. Nagyon szépek lettek!
 

 

 

 

 

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése