2017. január 15., vasárnap

Korcsolyázók

Végre tél, végre hideg, végre havazás, szánkózás, korcsolyázás.
Nem mintha ezek nélkül nem tudnánk ilyen témát festeni, de így sokkal jobban megy.
Ezt a trükkös megoldást a neten láttam egy alsós rajztanítással foglalkozó csoportban. A téma a tél, a mozgás aktuális. 
Ez a több rétegű feldolgozás új. Elég munkás is. Ám annál érdekesebb. 
A háttérben a táj és a korcsolyapálya vegyes technikával készült. Félfamentes rajzlapot használtunk a vízfesték miatt. Ahhoz, hogy a korcsolyázók térben előbbre kerüljenek, állítva kell tartanunk a rajzlapot. 
A hóhoz közönséges gyertyát használtunk. Bő vízzel sok festékkel festettük át a krétarajzot. Attól válik igazán széppé és érdekessé a kép, hogy a krétával és gyertyával megrajzolt tájat is átfestjük, nem kerülgetünk és hagyunk ki semmit. A kékeket, feketéket, zöldeket és barnákat bátran keverjük. A fehér festékes gombbal vigyázzunk! Tempera van benne, klasszul befedi a krétát. Ha gyorsan sok vízzel átmossuk és letöröljük még menthető a helyzet. A világosabb szineket oldással hozzuk létre.
  
 

 

Azzal kisérleteztünk, hogy elöbb a gyertyával dörzsöltük be a hegyet, sziklát, fenyőt, jeget, erre szineztünk rá a szines krétával. Érdekes, hideg zuzmarás hatást értünk el.
A kész háttereket félretesszük száradni.
A korcsolyázókat famentes rajzlapra rajzoljuk. Az A4-es lapot fektetve tartjuk. A figurákat ceruzával, filctollal, krétával rajzoltuk, és kivágtuk. 
A két végénél 2-3 cm-t lehajtunk. Ezt ragasztjuk rá a háttér aljára.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése