2016. szeptember 22., csütörtök

Az iskola égése

Igen, igen, égett az iskola. Na nem volt olyan drámai a helyzet, mint ahogy ezt a gyerekek ábrázolták, de tény, hogy égett.
Igaz, hogy csak egy kábel égett, de az nagyon füstölt, a tűzriasztó ordított, a gyerekekkel kicsődültünk az épület elé és jöttek a tűzoltók. Szóval izgalmas volt.
Meg is örökítettük! Egymás szavába vágva elevenítették fel a történteket. Én csak annyit fűztem hozzá, hogy egy kicsit lehet túlozni. Háááát, túloztak!
Viaszkrétával dolgoztunk, néhányan vízfestéket is használtak. 
Nagyon izgalmas képek születtek!
Szinte minden órán születik olyan kép, ami rajzilag nem igazán jó, a technikai kivitelezése is hagy kivánni valót, és mégis! Mégis valamitől jó, érdekes, valamivel megfog. Ez ilyen!

Az előző tanévben egy, a tűzoltókkal, a tűz oltásával foglalkozó pályázatra rajzoltunk. Nagyon szenvedtek a gyerekek, semmi nem volt jó, semmi nem fogta meg őket. Az eredmény ennek megfelelő lett. 
De most!!!!!
A rajzterem melletti folyosó szekrényeire mindig kiragasztom a friss remekműveket. Mivel erre van az ebédlő és a tornaterem, igen nagy, kis "galériánk" látogatottsága. Amióta kitettem a "tűzvész" képeit, még tolongás is volt! Igazán műértőek a tanítványaink!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése