2015. november 15., vasárnap

Papírmasé állatkák- Papier-mâché animals

A hatodikosokkal szobrokat készítettünk papírmaséból. Állatkákat. 
Nagyon várták már, velem együtt. 
Kisebbekkel is, nagyobbakkal is többször használtuk ezt a remek, ám egy kicsit macerás technikát. Leginkább álarcot de szobrot is és "domborművet" is készítettünk már.
Ami meglepett, hogy most semmi hiszti, nyávogás nem volt. Nem volt szájhuzogatás, meg pfuj, meg júúúj amikor kiderült, hogy kézzel nyúlunk a ragasztóba. Simán tudomásul vették. Megállapítást nyert, hogy olyan mint a folyékony szappan. Tényleg olyan.
Két tanítási órát vett igénybe. Keményen dolgoztunk. Egy- egy gyermek maradt csak le. Ők, nagy örömömre tanítás után bekunyerálták magukat a rajzterembe befejezni a szobrot.
Rengeteg újságpapírt használtunk fel. Ragasztószalaggal tekertük körbe, így alakítottuk az alapformát, amit tovább alakítottunk a ragasztós papírral. Sok ilyen ragasztószalagot kaptam valakitől, aki szintén kapta valakitől, aki nem tudta mire használni. Celluxal és maszkoló szalagal is dolgoztunk már. Az is megfelel, mikor mi van.
Miután bebugyoláltuk tapétaragasztós újságpapírba a radiátorra "szerelt" szárítón szárítottuk meg. 

Vékony rézdróttal rögzítettük a lábakat, hogy a kívánt pózban száradjanak meg. A kígyót felfüggesztettük a radiátpr csövéhez, hogy ne roskadjon magába. 

Temperával festettük ki a szobrokat a második órán.

Majd egy újság lapra felírta az alkotó a nevét, ezen szárítottuk meg őket. Folyamatosan küzdök a névtelenséggel. Most is lemaradt néhány név.
 
Ezeket a remek szobrocskákat egy rajzversenyre is beneveztük. 
Hullámkartonra ragasztottam fel őket. A címkék is ide kerültek. 
 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése