2015. november 28., szombat

A Tűz birodalma- meleg színekkel festünk

Ezen az órán csupa- csupa meleg színt használtunk. A hideg színeket a következő órára hagytuk. Igaz itt- ott becsúszott egy kis kék is.
Megnéztük Paul Klee: Bajuszos német című portréját. Azt gondoltuk ki, hogy ő a Tűz birodalmának az ura. Ennek megfelelően csupa meleg színt látunk a portréján.
innen
Elsősorban a színekre voltunk kíváncsiak. Azért választottam ezt a festményt mert szinte csak meleg színeket láthatunk, egy kis barnával és feketével. A barna és a fekete hovatartozása mindig kérdés az órákon. A barna ide, a meleg színekhez, miv
el (elvileg) a meleg vörösből keverjük ki töréssel. A fekete, ugyan nem szín, de hatását tekitve meleg. Igaz, a környezete erősen befolyásolja. 
Paul Klee képei közül sokat tudunk szemléltetésnek használni. Minnél tovább keresgélünk, annál többet találunk.
innen
innen
Nem csak a hőfokkontraszt bemutatására, de a többi, kevésbé egyszerű kontraszt szemléltetésére is. De az ábrázolás egyszerűsége, síkszerűgé, témái okán is. Arról nem is beszélve, hogy mindenféle fenntartás nélkül fogadják az alsósok. Ez sajnos a nagyobbakról nem mondható el.

Megnéztük a színkört is, berajzoltuk a hideg- meleg színeket elválasztó tengelyt. Le is szedtük a hideg színeket. A táblán maradt színekből gazdálkodunk.
A Tűz birodalmát festjük meg vízfestékkel. Festékkel vázokunk, nem rajzolgatunk elő ceruzával! 
Szép, valóban tüzes hangulatú képek születtek.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése