2013. október 22., kedd

Osztálydíszítés, nevekkel 
Ez az egyik kedvencünk!

Mindenféle formába beleírjuk a nevünket. Kiszínezzük, kivágjuk és egy megfelelő hosszúságú tapéta csíkra felragasztjuk, és kitesszük az osztályban a falra.
Remek betűkompozíciók születnek.  Dekorációnak sem utolsó!
A gyerekek nagyon büszkék rá. Ha időközben másik terembe költöznek, viszik magukkal.
Befoglaló formát tetszése szerint választ mindenki. Nem árt, ha végiggondolják, hogy hegyes, egyenes betűkhöz jobb egy szögletes formát választani. Kerek, íves betűkhöz jobb lehet egy ívelt forma.  A munkamenetet megmutatom, milyen sorrendben írjuk meg a szöveget. A középső betűvel vagy betűközzel kezdjük  Jobbra- balra folytatjuk. 
A rajzlap hátoldalán kis vázlatokat készítünk. Melyik formát válasszuk, melyik tetszik igazán, melyik illik legjobban a nevünkhöz.

Ezután kezdünk neki a munkának. Grafikus technikával dolgozunk. Toll,  színes ceruza és filctoll a legkedveltebb ennél  a feladatnál. Sokan keverik ezeket a technikákat. Nagyon szép eredménnyel.
Sok mindenre jó ez a feladat. A felületkitöltés, színkontrasztok kézzel foghatóvá, nagyon szemléletessé válnak. Egy- egy rossz választás azonnal megmutatkozik. Még szerencse, hogy javítható!
Az elkészült neveket körbevágjuk ... 

...  elrendezzük a tapétán és felragasztjuk.
A tapéta visszáját használjuk. (Ajándék tapétának ne nézd  a színét!)  Ezt általában azok a gyerekek végzik, akik már elkészültek, de mindenki belebeszél! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése