2013. május 7., kedd

Papírgyöngyök- Paper Beads

Nemrégiben papírgyöngyöket készítettünk.Avon katalógust használtunk alapanyagnak. Különböző színhatású papírokat válogattunk össze. Keskeny, hosszú  csíkokat vágtunk ki, hurkapálcára tekertük. Karcsú, vékony gyöngyöket kaptunk. 
Mivel nagyobbacska gyöngyöket is akartunk készíteni, ezért színes fotó magazint is használtunk. Kicsit vastag, kicsit merev volt ez az alapanyag. De a gyöngyök szépek lettek. Ceruzára tekertük, hogy könnyebben fel lehessen fűzni. Mert, ugye, a karkötőhöz duplán kell fűzni. Erősek, fényesek, és mert szélesebb csíkokat vágtunk, nagyok is lettek. Ideálisak kötőhöz.
Egyszerű az elkészítése. 

Összeválogatjuk az alapanyagot. A színes magazin remek lesz hozzá. Érdekes színhatást lehet összeállítani.

Hosszú, keskeny csíkokat vágunk, most háromszögeket. Máshogy is vághatjuk, más lesz a gyöngy alakja. Érdemes kipróbálni!

Fontos, hogy ha egyforma méretű gyöngyöket szeretnénk, egyforma szélesre szabjuk fel a papírt. Ha szélesre vágjuk, nagyobbak lesznek, ha keskenyre, kisebbek. Minél hosszabb csíkot vágunk, annál ducibb lesz a gyöngy.
INNEN
Ceruzára, szívószálra, kötőtűre vagy hurkapálcára is tekerhetjük. Az elején kicsit megszorítjuk (érdemes egy kicsit beragasztózni itt is) és feltekerjük. A vége felé elkezdjük ragasztózni. A végére különösen figyelünk. Gondosan ragasztózzuk és jól rányomjuk.
Ezzel igazából kész is.
Kicsit még turbózhatjuk azzal, hogy pl. színtelen körömlakkal belakkozzuk. Megszárítjuk és fűzhetjük.
Tartósabb lesz, nem rojtozódik olyan hamar. Meg... hát fényes is lesz. 
A munkamenet INNEN származik.
Ezek az alapok. Innen a lehetőségek végtelenek!
Érdemes egy kicsit szétnézni a neten!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése