2012. október 29., hétfő

Kós Károly után szabadon

Lezárult a Kós Károly rajzpályázat az iskolámban.

Ezt a versenyt a tanulóinknak írtuk ki. Az irodalmi teaházhoz kapcsoltuk. Egy kis reklámot csinálva mindkettőnek.
Mi is ez az irodalmi teaház?
Az ötlet klassz, évek óta csináljuk, váltakozó sikerrel. Nem is a siker, inkább a gyerekek részvétele változó. Ezért is kötöttük össze a kettőt. 
Jellemzően minden hónap első hétfőjén tartjuk, magyar, történelem tanárok és én, a rajztanár. A bemutatásra szánt műveket több szempont alapján válogatjuk össze. Legyen köztük kötelező olvasmány kicsiknek- (5. és 7. osztály) nagyoknak, karácsonyhoz, húsvéthoz kötődő, egy- egy kedvenc ... stb.  Választ magának mindenki egy regényt, novellát és ezt mutatja be. A közös olvasás, felolvasás mellett egy- egy ppt bemutató, film részlet, hangfelvétel, más könyvek, képek, nyomatok is színesítik ezeket a másfél órákat. Meg a tea. Rendszerint egy kis süti is. Mi sütjük vagy vesszük.
Idén is, mint az elmúlt években, én tartottam az elsőt. Ez most Kós Károly Varjúnemzettség című regénye volt. Ennek a regénynek az ürügyén kicsit Kós Károly életét és művészetét is megismertük. Ehhez kapcsolódott a pályázat témája is. Mindössze annyiban, hogy a budapesti Állatkert egyik tervezője Kós Károly volt.

A feladat, új kapu tervezése az állatkertnek.
Ennyi volt a kiírás. Elkészültek a pályaművek és a kiállítás.

Lássunk néhányat...
Íme  a díjazottak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése